♻️ Kvalitetssikret Secondhand

🚚 FRI FRAGT OVER 499,-

🇩🇰 Dansk Iværksætteri

✅ SassyLAB er E-mærket Certificeret

📦 Altid 30 dages Returret

Levering: 35,00 DKK (Fri fragt over 499,-)

Pris i alt: 35,00 DKK

Levering: 35,00 DKK

Pris i alt: 35,00 DKK

test
Something went wrong, please contact us!
Subtotal:
Det er helt sort, hvis vi ikke tænker grønt! - SassyLAB.dk

Det er helt sort, hvis vi ikke tænker grønt!

17. november 2020

Gen-sælg dig til de gode tilbud på Black Friday og bekæmp tøjspild.

Om få dage ruller Black Friday og den digitale lillesøster Cyber Monday over et coronaramt Danmark. Og massevis af knaldtilbud på mode, tøj og sko frister os til at købe nyt. Men der er i år mulighed for i stedet at tage kampen op mod tøjspild og modeindustriens voldsomme, negative påvirkning af miljøet. Et nyt onlineunivers, SassyLAB.dk har set dagens lys midt i en Coronatid. SassyLAB er en portal for gen-salg af tøj, som gør det nemt at videresælge alle de ting, som vi aldrig fik brugt eller ikke længere bruger.

 

SassyLAB.dk er et online univers til gen-salg af ubrugte tøjskatte, stiftet i 2020 af iværksætter-parret Stine Vestergaard-Hansen og Thomas Medard Frederiksen.

"Black Friday og den efterfølgende Cyber Monday, stimulerer et unødvendigt, og nogle gange uhæmmet, overforbrug, som vi vil gøre op med. Produktion af nyt tøj, efterlader desuden en enorm miljøpåvirkning, som vi vil være med til at minimere. Ved at give glemt tøj et nyt liv, er vi med til at mindske vandforbrug og anden negativ miljøpåvirkning, som tøjproduktionen medfører", fortæller Thomas Medard Frederiksen fra SassyLAB.

 

En stor del af dit tøj hænger ubrugt i dit skab og meget bliver kasseret og brændt
Det estimeres at 70% af det tøj vi køber, hænger passivt i vores klædeskabe, uden rigtigt at blive brugt [1]. Ifølge Forbrugerrådet Tænk, købte danskerne 85.000 tons tøj i 2016, men samme år blev 50.000 tons tøj kasseret og brændt [2].

"Vi har alle prøvet at have købt en t-shirt der sidder lidt for stramt, eller at komme hjem med et par flotte sko, der viser sig at klemme. Hvis vi skal mindske tøjspildet i Danmark, skal vi allesammen hjælpe. Vi kan jo kritisk kigge vores klædeskabe igennem, og gen-sælge vores tøjskatte, som andre kan få glæde af, fremfor at lade tøjet hænge eller smide det i skraldespanden”, siger Thomas Medard Frederiksen, om den ide, der førte til starten på SassyLAB.

 

2700 Liter vand til produktion af en t-shirt
Til produktion af en bomulds t-shirt, bliver der brugt 2700 liter vand i forbindelse med dyrkning af bomulden. Det anbefales at man drikker 2 liter vand om dagen, så produktionen af bomuld til én enkelt t-shirt, svarer til 3,7 års vandforbrug for en person.

"Jeg forstår virkelig godt vores fascination og tiltrækning, af at kunne gøre en god handel. Men jeg tror på, at det er altafgørende, at vi allesammen gør en indsats for at begrænse vores forbrug - særligt af tøj, som efterlader et enormt og negativt aftryk på miljøet", siger Thomas Medard Frederiksen videre.

 

Vi skal ikke glemme klimakrisen
Coronakrisen og nedlukningen af Danmark, blev i foråret startskuddet til at han sammen med Stine Vestergaard-Hansen startede en portal til gen-salg af tøj, og han uddyber:

"Rigtig mange mennesker ville komme til at bruge meget mere tid hjemme, og hvis noget af tiden skulle bruges på at rydde ud i klædeskabene, ville vi gøre det nemt at gen-sælge det tøj som ikke bliver brugt længere. Samtidig var det vigtigt for os, at vi ikke glemmer klimakrisen midt i sundhedskrisen. Det blev grundideen, der satte os i gang med at bygge en ny virksomhed. Vores nye online gen-salgs-portal var født, og vi er nu klar til at gå til kamp mod tøjspild".

Med Black Friday og andre tilbudskampagner, passer vi ikke særlig godt på miljøet. Vi håber, at flere danskere vil genoverveje deres indkøb på Black Friday, og vælge at købe genbrug fremfor nyt.

 

Noget for noget - Gen-sælg dig til de gode tilbud
Hos SassyLAB håber man, at folk i Black Friday-humør vil overveje at købe "nyt" genbrugstøj i stedet for helt nyt. Men man kan kun handle Black Friday onlinetilbud hos SassyLAB, hvis man samtidig opretter sig som sælger, og sender et udvalg af sit ubrugte tøj til gen-salg på portalen. For, som Thomas Medard Frederiksen udtrykker det:

"På den måde slutter vi ringen, og sikrer at det tøj, som du ikke bruger, kan få nyt liv hos en ny glad ejer - på samme måde som du kan blive den nye glade ejer af et stykke tøj, som en anden person ikke længere bruger".






Nyheder

Vi introducerer SassyLAB Kilosalg
16. oktober 2023
Vi introducerer SassyLAB Kilosalg

Læs mere

26. august 2022
Efterårstrends 2022: Dette tøj og disse accessories skal du holde øje med!

Efteråret nærmer sig med stormskridt, og det betyder, at det er tid til at tænke på de nyeste trends inden for mode. I år har vi set mange spændende nyheder dukke op på catwalken, og i denne artikel vil vi tage et kig på de mest populære efterårstrends for 2022. Fra oversized jakker og kjoler i bæredygtige materialer til statement-smykker og sko med hæle, der både er stilfulde og behagelige at gå i, vil vi dække det hele. Så lad os komme i gang med at se, hvad der er in denne sæson.

Læs mere

17. august 2022
Tidligere årtiers mode: Find inspiration fra fortiden og skab dit eget unikke look

Moden har altid været i forandring, og det kan være svært at holde trit med de nyeste trends. Men i stedet for at følge den aktuelle modebølge, kan det være lige så spændende at se tilbage på de tidligere årtier og finde inspiration fra fortiden. Der er masser af skønhed og charme i de gamle tøjdele og accessories, og ved at mixe og matche dem på nye måder kan du skabe et unikt og personligt look, der passer til din stil. I denne artikel vil vi tage et kig på nogle af de mest ikoniske tøjdele og trends fra de tidligere årtier og se, hvordan du kan bruge dem til at skabe dit eget personlige look. Så lad os komme i gang med at blive inspireret af fortiden!

Læs mere

 ̰ˇ