♻️ Kvalitetssikret Secondhand

🇩🇰 Dansk Iværksætteri

✅ SassyLAB er E-mærket Certificeret

🚚 Altid 30 dages Returret

Levering: 35,00 DKK

Pris i alt: 35,00 DKK

test

Sådan undgår du huller i tøjet

21. september 2022

Det er en dejlig dag. Solen skinner og du har et overflødighedshorn af energi. Du tager det nylig vaskede tøj ind, og griber fat i din yndlingstrøje hvor du ser noget du ikke burde! Du kan se din finger igennem trøjen!

Huller i tøjet efter en vask er desværre noget vi alle oplever. Det er dog noget som kan undgås, og vi har fundet forskellige tips til hvordan yndlings tøjet kan beskyttes eller reddes.

Syreskader

Ofte finder man først ud af at ens tøj har fået en syreskade, når man vasker tøjet. Det kommer af at tøjet mørnes og vasken slider derefter hul i tøjet. Syreskader opstår normalt når der arbejdes omkring store maskiner og bilbatterier, men har man et gammelt utæt batteri eller spildt afløbsrens kan det også resultere i hul i tøjet.

Flere kilder anbefaler at man hurtigst muligt skyller syre pletten, og hælder bagepulver på for at neutralisere syren, selv hvis pletten er tørret ind. Desværre nedsætter syren levetiden på tøjet, lige meget hvor hurtigt man er.

Det skal dog ikke betyde at tøjet er ubrugeligt, du kan læse vores tips til hvordan du kan reparere dit tøj når hullerne dukker op: 4 tips til hvordan du let kan redde dit tøj fra huller og slid

Møl

Er tøjet lavet af uld eller silke, så kig efter om du har møl. Møl foretrækker animalske tekstiler men kan også gå efter blandede hvis de er urene, som virksomheden Pestlex skriver i deres blog. De går dog ofte efter tøj som er gemt væk, men her er 3 ting at holde øje med skulle du mistænke møl:

  • Pupper og spind på/eller omkring tøjet
  • Pupper i loftet eller væggene
  • Små hvidlige kugler på tøjet

For at komme af med møl kan man:

  • Vaske tøjet (mindst 50 grader ellers dræber det ikke æg og voksne møl)
  • Fryse tøjet ved -18 grader i 2 - 4 døgn (poserne må ikke være pakket for tæt, da der er behov for luftcirkulation)
  • Rengør bunden af dine skabe, især revner og rander som møl elsker at gemme sig i.

For helt at undgå møl anbefales det, at man opbevare tekstiler man ikke bruger ofte i lufttætte poser, brug evt din støvsuger til at suge luften ud. Dine fødevare kan også tiltrække møl, især mel, havregryn, linser, og nødder. Her kan du med fordel anskaffe dig lufttætte beholdere.

For mere omkring møl og tegn at se efter: https://www.pestlex.com/smaa-huller-i-toejet

Knapper, lynlåse og flyvske BH bøjler

Hvis der noget vi ved om 2019 Tan France er det, at han sværgede ved en French tuck! Det ser knald godt ud men har desværre den ulempe, at kontakten med knapper, bælte, og lynlåse kan lave små huller i vores tøj. 

Vi slider også tøjet når vi vasker, der er dog sjældent at nyere vaskemaskiner laver huller. Det er andet tøj med lynlåse, og knapper der tager fat under vask. Det kan dog forhindres med vaskeposer.

Det er nemlig ikke kun BH stropper der bliver beskyttet af en vaskepose. Posen beskytter også dit tøj, og vaskemaskine, skulle en bøjle fra BH’en stikke af, og vaskeposer kan foruden BH’erne bruges til at beskytte andet tøj fra at knapperne og lynlåse under vask.

Vi sælger selv GuppyFriend™ vaskeposen der med sin størrelse på 50 x 74 cm har plads til det meste tøj.

GuppyFriend™ beskytter ikke kun tøjet, men opfanger microfibre som ellers ville kommer med ud med spildevandet, og ud i havet. Miljø OG tøj beskyttet, ja tak!
Findes også i Inspiration

foto af en lyserød sweater på en seng med teksten, "love will save us" skrevet på brystet. En hånd ligger oven på et ærme samt to hvide sko
4 tips til hvordan du let kan redde dit tøj fra huller og slid

14. september 2022

Læs mere

secondhand-blazere
2 tips til at stramme dine løse jeans op

07. september 2022

Du har fundet diæten der bare virker. En rutine med motion der giver dig energi. Du føler dig mere selvsikker, mere sexet end du har gjort i årevis! Det hele kører bare for dig, eller, næsten alt.

Læs mere

Du kan sagtens lade være med at købe nyt tøj: 5 nemme tips

13. april 2022

Kan man helt lade være med at købe nyt tøj?Hvornår har du senest købt et par nye bukser, en ny skjorte eller en ny top? Mange har sikkert inden for de seneste måneder shoppet nyt til gaderoben, men du kan faktisk godt helt lade være med at købe nyt.

Læs mere

#Stoptøjspild

Slut dig til os idag og se godt ud med god samvittighed.