♻️ Kvalitetssikret Secondhand

🎁 JULEGAVER BYTTES TIL 31/1-23

🇩🇰 Dansk Iværksætteri

✅ SassyLAB er E-mærket Certificeret

🚚 Altid 30 dages Returret

Levering: 35,00 DKK

Pris i alt: 35,00 DKK

test

4 tips til hvordan du let kan redde dit tøj fra huller og slid

14. september 2022

foto af en lyserød sweater på en seng med teksten, "love will save us" skrevet på brystet. En hånd ligger oven på et ærme samt to hvide sko

Foto af Sincerely Media, Unsplash

Året er 1932. Himlen gløder orange fra solnedgangen. Uden for det åbne vindue høres lyden af hestesko, og de få biler der køre rundt. I stolen ved vinduet sidder en ung kvinde med en trøje. Den tilhøre hendes lillebror der med våde øjne kigger stille på hende. Han tog en genvej på vej hjem som han ikke måtte tag, og trøjen fik et hul som hun nu lapper sammen. Han smiler stort da hun giver ham trøjen tilbage, god som ny.

90 år senere og verden har ændret sig en del. Vi høre sjælendt hestesko i gaderne, og biler er næsten blevet hvermandseje. Men huller i tøjet, dem får vi stadigt.

Det sker før eller siden. Der er kommet hul i tøjet eller vi kan ikke længere passe det! Det er super trist, men faktisk betyder det ikke enden på jeres rejse sammen.

Vi har lavet fire tips til hvordan du kan reparer tøjet når tiden kommer!

Tip nr. 1: Lap med indlægsstof og varme

Vlieseline, eller indlægsstof er en super let og billig måde at reparerer huller i tøjet på. 

  1. Køb Vlieseline der passer til materiales på det tøj der skal lappes. 
  2. Saml hullet, og sæt indlægsstoffet på bagsiden.
  3. Varm tøjet med et strygejern i ca 10 sekunder, og hullet er nu lappet.
  4. Er hullet stadigt for tydeligt, så saml hullet lidt mere og varm igen.

Den mest overskuelige hjemmeside vi fandt der sælger Vlieseline var Stof2000, der sælger 90 cm for 29,95 kr

Tip nr. 2: Anskaf dig et sysæt

Yes! Du behøver faktisk ikke bruge flere tusinde kroner på at reparere dit tøj. Faktisk kan et simpelt sysæt koste helt ned til 29 kr og op efter. Så, det er bare et spørgsmål om hvor stort et sæt du skal bruge og hvor pænt.

Note! Hvis du har fx jeans eller noget med et fedt mønster som ikke kan bruges mere, så gem de pæne stykker til reparationer, især en del reparationer til jeans kræver en stump i samme farve og materiale. På den måde kan du også spare penge og miljøet ved at genbruge det gamle stof.

Du kan også anskaffe dig en symaskine. Fordelen her er at du har mulighed for at sy dit eget tøj fra bunden, hvor ulempen er opbevaringen. Evt kan du se om den lokale syklub har en maskine du kan prøver kræfter med inden du investere i en selv.

LÆS også: 5 nemme råd: Sådan får du et mere klimavenligt tøjforbrug

Tip nr. 3: Tag imod hullerne

Det liv du og dit tøj har levet, fortæller en historie, og fikseriet på Instagram har nogle fine eksempler på hvordan jeres rejse kan fortsætte.

Teknikken de bruger kaldes “Visible mending”, og hvis du spørg google kommer der et hav af bøger og videoer frem på emnet.

Vi fandt denne her video der på små 4 minutter demonstrere forskellige teknikker, så du kan få lidt inspiration til eget projekt. 

Fra subkultur til egen mode

I punk og metal kulturen bruger man patches til at vise sin politiske stilling, eller støtte til favorit bandsene. Her er det ofte ment dekorativt, men deres patches forstærker også tøjet og forlænger levetiden. 

Hvorfor ikke bruge dem som inspiration, og blive den næste trendsætter indenfor patches? Sæt et vildt mønster over et hul på en lækker trøje, og over tid skabe din personlige fortælling med tøjet.

kvinde står i elevator dør med den ene fod på døren og en hånd på toppen af væggen, hun er iført jeans med lappe på i forskellige mønstre

Foto af Kyle ClevelandUnsplash

Tip nr. 4: Bliv gode venner med din lokale skrædder

Tid er noget man kan betale sig fra, her i form af din lokale skrædder. Før du tænker: “Er de er alt for dyre!?”, så har vi fundet priser på reparationer der starter på 50 – 100 kr, men det er ikke den eneste årsag til at bruge sin lokale skrædder.

Det kan godt koster over 10.000 kr at få skræddersyet et jakkesæt eller kjole, men mange steder koster det kun i mellem 120 – 500 kr at få tingene syet ind eller ud. Så køber du en kjole til 2.000 kr som lige er en smule for stram eller løs, så kan din skrædder hjælpe dig det sidste af vejen, og det samme med dit ynglingstøj der ikke længere passer!

Psst: Hvis du har noget fedt tøj du ikke længere bruger, så kan vi måske sælge det for dig 😉

“Dette oplæg er ikke sponsoreret af nogle af de nævnte i artiklen, alt er baseret på egen research af emnet.”
Findes også i Inspiration

Sådan undgår du huller i tøjet

21. september 2022

Læs mere

secondhand-blazere
2 tips til at stramme dine løse jeans op

07. september 2022

Du har fundet diæten der bare virker. En rutine med motion der giver dig energi. Du føler dig mere selvsikker, mere sexet end du har gjort i årevis! Det hele kører bare for dig, eller, næsten alt.

Læs mere

Du kan sagtens lade være med at købe nyt tøj: 5 nemme tips

13. april 2022

Kan man helt lade være med at købe nyt tøj?Hvornår har du senest købt et par nye bukser, en ny skjorte eller en ny top? Mange har sikkert inden for de seneste måneder shoppet nyt til gaderoben, men du kan faktisk godt helt lade være med at købe nyt.

Læs mere

#Stoptøjspild

Slut dig til os idag og se godt ud med god samvittighed.